Mi a benzines ágaprító?

Egy családi háznál, ahol viszonylag nagy az udvar és sok a fa, a bokor, szinte elengedhetetlen, hogy legyen kéznél egy benzines ágaprító. De vajon mi ez és mire jó? Ahhoz, hogy ezt megtudjuk, muszáj kifejtenünk, hogy milyen típusai, méretei, valamint tulajdonságai vannak egy ágapírtónak. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mi az a benzines ágaprító, miért érdemes beruházni egy ilyen típusra. 

Mi a benzines ágaprító?

Az év során összegyűlő, nagyobb mennyiségű ágak és gallyak sok ember számára okozhatnak problémát. Mivel égetni tilos, tárolni meg igen nehéz, főleg, ha hatalmas halmokban áll, így más megoldás után kell nézni. Az egyik legjobb módszer, amely környezetkímélőbb is, mint az égetés, kétségkívül a benzines ágaprító használata. Mielőtt azonban arról döntenénk, hogy veszünk egyet, muszáj jobban képbe kerülni a témával kapcsolatban.

A vastag ágak szétzúzásához kifejlesztett benzines ágaprítók erőteljes belsőégésű motorukkal megbírkóznak szinte bármilyen nagysággal elbírnak. Mivel vezeték nélküli, így olyan helyeken is használható, ahol nincsen áram, ahova amúgy nehéz lenne elérni egy vezetékes típussal. Használatuk azonban valamivel zajosabb, így kisebb zárt kertekben és tárolókban nem érdemes ezzel dolgozni. 

A benzines ágaprítóval gyorsabb vágásra leszünk képesek, soha többet nem kell órákat tölteni a kertben azzal, hogy a keletkezett zöld hulladékot feldolgozzuk. A nagy teljesítményre képes kerti géppel még a nagy területeken is gyorsan végig lehet haladni, a kések könnyen elbánnak a nagy és vastag ágakkal. Megoldást nyújt tehát például a tavaszi viharkárok eltüntetésére, ahol a szél és az eső rengeteg kisebb és nagyobb ágat képes leszakítani a fákról és a bokrokról.

Miért éri meg ezt a típust választani?

Amíg egy kisebb udvar esetében bőven elegendő lehet egy elektromos ágaprító, addig egy hatalmas gyümölcsnél ez bizony közel sem lesz elég. Idővel tönkremegy a rendszeres használat miatt, ezáltal felesleges pénzkidobás lenne ilyet rendelni. A legjobb, ha megnézzük, hogy mire képes az adott fajta, hogy a teljesítménye elbírja-e azt, ha szinte heti rendszerességgel működtetve van. 

A benzines ágaprító kétségkívül strapabíróbb, mint bármely másik készülék. Nem okoz számára gondot egy nagyobb ág sem, ráadásul sok esetben sokkal szebben és apróbbra aprítja az ágakat. Ez pedig mehet a komposztba, de használhatjuk mulcsolásra és növénytakarásra egyaránt. 

Összegezve

A benzines ágaprító tehát mindig megéri, főleg, ha az adott kerti gépet rendszeresen használnánk. Az előnyeinek száma végtelen, így a beruházás garantáltan megéri annak, akinek hatalmas kertje, gyümölcsöse, veteményese, területe van a ház körül.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft