A benzines ágaprító 4 előnye

Ágaprítóra szinte minden családi háznál szükség van, főleg, ha nagy a kert, sok a bokor és a fa, az aprítanivaló. Az évszakok során összegyűlő ágakat és gallyakat sokkal könnyebb úgy felhasználni vagy éppen tárolni, ha kis helyet foglalnak el. Ezt azonban kizárólag a benzines ágaprítóval oldhatjuk meg nagyobb mennyiségben. A kiválasztás során azonban nem árt ügyelni a teljesítményre és persze a zajszintre, hogy mindig öröm legyen vele a munka. 

Ebben a cikkben a benzines ágaprító előnyeit mutatjuk be. 

A benzines ágaprító használata

Már magának az ágapírótnak is rengeteg előnye van, főleg akkor, ha sikerül olyan típust találni, amely méretben és teljesítményben egyaránt passzol a munkához. Sokak számára evidens megoldás az ágak eltüntetésére az égetés, kevesen tudják, hogy ezt tilos megtenni. Másfelől jóval környezetszennyezőbb, mintha a lehullott ágakat és gallyakat másra használnánk fel. 

A levágott ágak elszállítása anyagi ráfordítást igényel, így sokkal jobb megoldás, ha otthoni környezetben keresünk nekik helyet. Ez lehet a fák alja, a veteményes, hiszen mulcsolásra kiválóan alkalmas, sokat tehetünk azért, hogy a gyökerek ne száradjanak ki túl gyorsan és még plusz tápanyagot is biztosítunk a virágok és fák számára. Persze kizárólag akkor, ha azok az ágak nem betegek vagy fertőzöttek. Erről mindig győződjünk meg, mielőtt felhasználnánk azokat. 

A Mi a benzines ágaprító? című cikkben még írunk az ágaprítókról.

A benzines ágaprító előnyei

Több előnyei is van annak, ha valaki ezzel kívánja megoldani a ágproblémát.

1. Minden mérettel elbír

Hatalmas előnye, ha valaki ágaprítóval dolgozik, hogy a míg a friss és nedves ágakat szinte képtelenség elégetni, addig egy hengerkéses készüléknek ez egyáltalán nem okoz problémát. Amennyiben valaki tavasszal vagy nyáron kezd bele ebbe a munkába, akkor végképp jó választás egy minőségi benzines ágaprító, amely szinte bármivel elbír. 

2. Csökkenthető a nyesedék mennyisége

Az ágdarálás egy igen egyszerű és praktikus módszer arra, hogy a lehullott és levágott nyesedékek mennyiségét csökkenteni tudjuk. A benzines típus jól tűri a gyakori használatot, így egy nagyobb veteményes, gyümölcsös esetén sokkal hasznosabb, mint az elektromos társa. Utóbbi valószínűleg korábban megadja magát, tekintve, hogy folyamatosan használatban van. 

3: Sokszínű felhasználási lehetőség

Azért éri meg ágaprítók segítségével dolgozni, mert így majdnem tizedére csökkenthető a zöldhulladék nagysága. Ezek után pedig már csupán a mi választásunk, hogy hova vitetjük el a végterméket, mire használjuk fel az udvar körül. 

Legyen ez komposztálás, mulcsolás, vagy éppen talajtakarás, a benzines ágaprítóval készült nyesedékkel könnyen megóvhatjuk a növényeket a nyári forróságban. Aki tehát évről évre egyre több ágat termel otthon és szeretne ezektől praktikusabb módszerrel megszabadulni, annak mindenképpen érdemes elgondolkodnia egy ilyen gépen. Nagyon rövid idő alatt megtérül majd a beruházás. 

4. Vezeték nélküli

Ezt a pontot talán senkinek nem kell kifejteni. Egy benzines ágaprítóval olyan helyekhez is hozzáférhetünk, ahová a vezetékes típusokkal lehetetlen lenne.

Összegezve

A benzines ágaprítónak annyi előnye van, hogy szinte meg sem tudjuk számolni. Egy nagyobb veteményes, gyümölcsös kapcsán kétségkívül ez a legjobb megoldás arra, hogy az ágaktól megszabaduljunk.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft