A benzines kapálógép 3 előnye

A benzines kapálógépről nem árt tudni, hogy a meghajtásnak eme módja jóval nagyobb erőt tesz lehetővé, sokkal könnyebben fel lehet vele szántani a veteményest. Nem csoda tehát, hogy az intenzívebb talajművelést illetően egyre több helyen kerülnek előtérbe ezek a típusok, hiszen a nagyobb mennyiségű földmunkát igénylő terepeken jóval könnyebben elvégezhetjük a munkát. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen előnyei vannak a benzines kapálógépnek. 

A benzines kapálógép használata

Manapság már számtalan márka igen széles kínálatából válogathatunk. Ha tehát nagyobb teljesítményű és masszív eszközre van szükség otthon, akkor a talajmunkálatok alapos elvégzéséhez tökéletes megoldás egy benzines kapálógép

A benzines kapálógép előnyei

A kisebb teljesítménnyel rendelkező és alacsonyabb fogyasztású rotációs kapákkal szemben ez a típus egy jóval robosztusabb készülék, amelynek számos előnye van. 

1. Kényelmes tolókar

A benzines berendezésekeket stabilabban irányíthatjuk, hiszen ergonomikus tolókarral készülnek. Ez könnyed haladást és pontos manőverezést tesz lehetővé, nem beszélve az egyszerű kezelhetőségéről. Ezeknek a tulajdonságoknak nagy hasznukat vehetjük a kötött és agyagos terepeken, ahol bizony szükség van a kemény földlabdák feltörésére. A nehéz és megerőltető talajforgatási feladatok sok esetben kiáltanak a nagyobb motorteljesítményért, hiszen enélkül sokat szenvedhetünk a talaj megfelelő előkészítéséért. 

2. Könnyen bővíthető

Egyes típusok esetében a megfelelő adaptert használva akár még pótkocsit is lehet vontatni. A nagy kiterjedésű és több hektáros földeken ez sokszor magától értetődő, hiszen hatalmas segítség lehet egy erős benzines kapálógép. Egyes földtípusok esetében egyéb, vontatott talajművelő eszközök használata is szükséges ahhoz, hogy a talajt rendesen elő lehessen készíteni a gazdálkodásra. 

3. Sebességi fokozatok és hátramenet

Sokan nem gondolják, hogy mennyire fontos egy benzines kapálógép esetében a több sebességi fokozat, valamint a hátramenet lehetősége. Ezek mindegyike nagyban megkönnyítik a földmunkák gyors elvégzését. A biztos és stabil munkavégzést 1-2-3 fokozat, valamint hátramenetbe kapcsolás teszi lehetővé. Utóbbinak akkor van haszna, ha  sorvégi szűk ívű fordulások alkalmával nehézséget jelent mindent elérni. 

További érvek a benzines kapálógépek mellett

Térjünk ki továbbá azokra a dolgokra, amik miatt mindenképpen megéri a beruházás. Az egyik ilyen, hogy ennek a típusnak lényegesebb hosszabb az élettartama, mint egy elektromos eszköznek. Emellett nem mehetünk el szó nélkül a nagyfokú üzembiztonság, az életvédelmi funkciók, valamint az ár mellett sem. Bár tény, hogy drágább mulatság egy ilyen gépet venni, azonban hosszú távon sokkal jobban megéri. Nemcsak gyorsabb vele a munka, hanem ahogy említettük is, jóval hosszabb ideig üzemképes, mint jó pár másik készülék. 

Összegezve

Ha tehát eddig úgy gondoltad, hogy nem biztos, hogy megéri egy drágább benzines kapálógép, akkor reméljük, hogy most már jól látod, mennyi előnye van.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft