3 fontos elektromos kerti gép 

Itt a tavasz, így ideje felkészülni a kerti munkákra. Ehhez a legjobb megoldást az elektromos kerti gépek biztosítják, hiszen amellett, hogy hatékonyan és gyorsan végezhetjük el a fontos feladatokat, könnyen tudjuk őket használni. Nem kell tankolni, szagolni a benzint, emellett jóval halkabbak, mint a benzines modellek. 

Ebben a cikkben bemutatjuk a legfontosabb elektromos kerti gépeket, amelyeknek mindenki hasznát tudja venni otthon.

Elektromos kerti gépek

Számtalan érv szól az elektromos kerti gépek mellett, amiért jobban megérik, mint egy benzines eszköz. Tény, hogy sok esetben nem annyira strapabíróak, legalábbis ami a teljesítményt illeti, ettől függetlenül ugyanúgy elvégezhetjük velük a kinti feladatokat, cserébe könnyen és praktikusan használhatóak. Akár hölgyek is bátran igénybe tudják venni, hiszen nem kell aggódni a dugulások, tipikus benzines problémák miatt. Továbbá igen hasznosak kisebb kertekben és udvarokban, ahol a benzinmotoros kerti gépeket nem lehet úgy kihasználni. 

1. Fűnyíró

Az egyik legfontosabb elektromos kerti gép a fűnyíró. Ahol kicsi az udvar, sok az eldugott rész, ahol tényleg csak néha akarunk vagy tudunk gyepet ápolni, ott bőven megteszi egy elektromos modell. Előnyük, hogy akár idősek, akár hölgyek, de sok esetben még fiatalok is könnyedén használatba tudják venni őket. Nincs nehéz berántás, tankolás, olajozás, egyszerűen be kell dugni és már tologathatjuk is az udvarban. 

2. Láncfűrész

Szükség lenne láncfűrészre otthon? A benzines túl nehéz és amúgy sem lesz kihasználva? Akkor itt a lehetőség, hogy beszerezzünk egy elektromos típust. A beépített automata olajozó rendszer keni a láncot a kopás csökkentése érdekében, emellett hatékony vágást tesz lehetővé. A láncfeszítéshez nincsen szükség semmilyen szerszámra, emellé jön a kedvező ára és a minőségi kerti gépek esetében a megbízhatóság és a tartósság. Rendszeres használattal is évekig hű társunk lehet a favágások során. 

3. Sövényvágó

Szintén egy olyan eszköz, amire nincs szükség mindenhol, viszont, ahol van pár sövény, bokor, ott nem árt egyet beszerezni. Nem muszáj azonban azonnal egy drága, nehéz és nagyteljesítményű kerti gépbe beruházni, hiszen az elektromos sövényvágó pont ugyanúgy megfelel a célnak. A vágókéshossz általában 45 cm-es, amely alkalmas a sövények nyírásához. A kompakt és ergonomikus kialakítás pedig garantálja a könnyű használatot, így még a hosszas munkák sem okozhatnak problémát. Az elülső fogantyúnak hála egyszerű iránítani, nagyobb lesz a kontroll a gép felett.

Fontos azonban, hogy mielőtt tavasszal elővesszük az elektromos kerti gépet, mindenképpen vizsgáljuk meg, hogy minden része működőképes-e. Szükség esetén javítsuk vagy javíttassuk meg, így elkerülhetjük a véletlen baleseteket. Egy életlen szerszám komoly sérüléseket tud okozni.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft