Vízszintes rönkhasítók előnyei

Egy jól használható, strapabíró rönkhasító kiválasztása nem egyszerű feladat, főleg, ha korábban nem volt még dolgunk ezzel a kerti géppel. Pár szempontot figyelembe véve azonban eldönthetjük, hogy melyik a legjobb megoldás a számunkra, valamint kiderül az is, hogy milyen előnyei vannak az egyes típusoknak. 

Ebben a cikkben a vízszintes rönkhasítók előnyeiről írunk részletesebben. Kitérünk arra, hogy mi alapján érdemes készüléket választani. 

Ezeket vegyük figyelembe rönkhasító vásárlása esetén

Mielőtt döntésre jutunk, gondoljuk át, hogy függőleges vagy vízszintes rönkhasító a praktikusabb számunkra. Nem mindegy továbbá a hasító erő, a hasítható rönk hossza, valamint a motor teljesítménye és az energia forrása sem. Ez lehet 1 fázis 230 V vagy 3 fázis 400 V, esetleg benzinmotor egyaránt. 

Ami viszont magát típust illeti, a vízszintes elrendezésű gépek többségében kisebb teljesítményűek, viszont sok esetben praktikusabban használhatóak. Előnyük az áruk, valamint a könnyed súlyuk. Sokan azért választják ezt, mert akár egyedül is be lehet rakni a kocsiba, ha máshol van rá szükség, akkor el lehessen szállítani. 

A vízszintes rönkhasítók előnyei

A vízszintes kerti gépek nagyban felgyorsíthatják a kültéri munkavégzést. Megfelelő teljesítménnyel dolgoznak, ezáltal rengeteg energiát tudunk megspórolni magunknak. Remek megoldás a téli tüzelő előkészítésére is. 

Hozzá kell tenni, hogy otthonra sokkal praktikusabb egy vízszintes készülék, hiszen egyértelműen jobb alternatíva, mint a professzionális célokra készült, masszívabb, azonban jóval drágább gépek. Amennyiben tehát csak ritkábban használnánk, kisebb mennyiségű fa aprításához van szükség egy segítő társra, akkor ott bőven elegendő egy vízszintes eszköz. 

Nagy előnye a kis súlya és mérete, az egyszerű szállíthatósága. Ahol viszont nagy a vágni kívánt fa mennyisége, a rönkök is vastagok és nehezen hasíthatóak, ott lehet, hogy jobb megoldás egy függőleges modell. Szükség esetén kérjük ki egy szakember véleményét, ha tényleg nem tudjuk, hogy melyik mellett tegyük le a voksunkat. 

De miért érdemes rönkhasítót használni?

Az egyik fő oka, hogy sokkal egyszerűbb vele a munka. Egy minőségi eszköz számára nem okoz gondot, ha egy vastagabb vagy egyenetlenebb rönköt kell elhasítani. Egy benzines gépet ráadásul bárhol használatba tudunk venni, hiszen nem vagyunk áramhoz kötve sem, így bárhol és bármikor bevethetjük. Bár valamivel zajosabbak, így óvatosan, ha hétvégén, zárt kertben akarunk vele dolgozni. Egy vidéki háznál azonban nincs jobb megoldás, ha rönk hasításáról van szó, mint egy vízszintes eszköz.

Összegezve

A vízszintes rönkhasítónak tehát számtalan előnye van, kezdve a könnyű súlyától, a kis méretán át, egészen az egyszerű szállíthatóságig. Házi körülmények között bőven elegendő lehet egy ilyen eszköz.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft