3 fontos benzines kerti gép

A kertben mindig akad munka, legyen télről, nyárról, őszről, nem beszélve a tavaszi időszakról. Minden évszakban megvannak azok a feladatok, amiket el kell végezni ahhoz, hogy az udvarunk ápolt és tiszta legyen. Ehhez persze benzines kerti gépekre is szükség van, hiszen ezek jóval strapabíróbbak, nagyobb a teljesítményük, valamint a működésük nincsen áramhoz kötve. 

Ebben a cikkben azokat a fontos benzines kerti gépeket mutatjuk be, amiket érdemes beszerezni otthonra. 

Miért a benzines kerti gépek a legjobb választások?

A beninzes változatok az elektromos készülékekkel szemben strapabíróbbak, nagyobb a teherbírásuk, nem beszélve a nagyobb teljesítményről és a hosszabb élettartamról. Amennyiben valakinek nagy a kertje, az udvara, a területe, gyümölcsöst, veteményest gondoz, annak mindenképpen jobban megéri beruháznia egy benzines kerti gépre. 

1. Aprítógép

Egy aprítógép számos esetben jelenthet hatalmas segítséget. Az eszközzel a lemetszett ágakat és egyéb nagyobb kerti hulladékot tudunk leaprítani. Sőt, a többi növény esetében is hasznos lehet, tekintve, hogy a végterméket azok gyökereinek betakarására használhatjuk fel, így környezetbarát módon tehetjük még szebbé a terepet. Ezzel természetes körforgást teremtünk meg az udvaron, ami fenntartható, ráadásul jóval kevesebb öntözésre lesz szükség ezáltal. 

Persze itt sem mindegy a benzines kerti gép milyen teljesítményű, hiszen először azt kell figyelembe venni, hogy milyen munkákhoz használnánk fel. Más teljesítményre van szükség, ha évente 2-3 alkalommal vesszük elő és akkor, ha egy egész gyümölcsösről van szó. Előbbi esetében egy kisebb gép is megteszi, utóbbinál azonban nem árt egy strapabíróbb készülékre beruházni.

2. Fűnyíró

A fűnyíró a másik olyan készülék, ami nélkül nincs kertgondozás. Ahhoz, hogy a gyep folyamatosan ápolt legyen és a márciustól novemberig tartó időszakban rendszeresen tudjuk azt nyírni, szükség van egy minőségi fűnyíróra. Itt szintén nem mindegy, hogy mekkora a terület, hiszen egy kisebb kertben bőven elegendő lehet egy kisebb modell, azonban sokszor egy benzines fűnyíró traktorra is szükség lehet. Itt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik éri meg jobban, melyikkel lehet több időt és energiát megspórolni. 

3. Fűrész

Ahol sok a fa, esetleg fával fűt a család, ott elengedhetetlen, hogy legyen kéznél egy benzines fűrész, amit bármikor elő lehet kapni, ha faanyag vágására van szükség. A hatékony kerti géppel gyorsan és hatékonyan apríthatjuk össze a fát. Használhatjuk továbbá építkezések során, például a tető kapcsán, ahol a léceket kell méretre vágni. 

A legfontosabb azonban, hogy a benzinmotoros kerti gépek esetében minden esetben ügyeljünk a biztonságra és a használhatóságra. Minden szezon előtt nézzük át az eszközöket, nehogy balesetveszélyesek legyenek. Ellenőrizzük le a benzintartályt, amennyiben az eldugult, mindenképpen tisztítsuk ki. Emellett sok esetben szükség lehet olajra is, hogy az eszköz megfelelően működjön. 

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft