Benzines láncfűrész előnyei

Sokakban felmerül a kérdés, amikor kerti gépet keresnek, hogy vajon a benzines vagy az elektromos változat a jobb megoldás. Míg utóbbi illeszkedi a kor emberének elvárásaihoz, hiszen halk és kényelmes, addig a benzines változat nemcsak nagyobb teljesítményre képes, hiszen amellett, hogy hatékonyan végezhetjük el a munkákat, jóval tovább is bírja a rendszeres használatot. 

Ebben a cikkben a benzines láncfűrész előnyeiről és egyéb tudnivalókról számolunk be részletesebben. 

Mikor és milyen láncfűrészre van szükség?

A láncfűrész egy olyan készülék, amire szinte minden udvaros házban szükség van, hiszen számtalan esetben kell fákat vagy bokrokat vágni, valamint megoldani a téli tüzelő problémját. Egy jó változat megtalálása nem egyszerű, ráadásul használni sem annyira könnyű, mint ahogy annak tűnik. A szerszámgépen sok esetben életveszélyesek lehetnek, főleg, ha valaki nem előírások szerint használja. 

Több olyan feladat is van, amihez azonban elengedhetetlen egy strapabíró gép. Ipari használat során nem kell magyarázni, azonban otthon is sokszor jól jöhet, ha van mihez nyúlni fakivágások, rönkvágások, valamint fakitermelés során. Rövid távra persze jó egy elektromos modell, azonban hosszú távban gondolkodva jobb beruházás egy benzines láncfűrész. 

A benzines láncfűrész előnyei

A benzinmotoros szerszámgépek nemcsak nagyobb teljesítményre képesek, hanem jóval hatékonyabban végezhetjük el a nagyobb volumenű kerti munkákat. Alkalmasak fakivágáshoz, de remek megoldás, ha fakitermelés során van szükség egy masszív szerkezetre. A választásnál azonban legyen elsődleges, hogy milyen célra használnánk, hiszen a benzinesek között is nagy az eltérés. Akadnak jóval nagyobb teljesítményre alkalmas gépek, amik azért jóval többe is kerülnek. Szükség esetén akár szakember segítségét is kérhetjük, főleg, ha életünk első láncfűrészét vesszük. 

A benzinmotors gépek ráadásul sokkal dinamikusabbak, gyorsabban és hatékonyabban végezhetjük el a kültéri munkákat. Nem kell a kábellel vesződni, mint a más típusoknál, így nem kell amiatt sem aggódni, hogy a vezeték véletlenül beleakad az ágakba, hiszen nincs kábel, bárhol használatba vehető. 

Mikor válasszunk benzines láncfűrészt?

A nagyobb kertekben nagyobb teljesítményre lesz szükség, így ideálisabb megoldás egy benzines modell. Az erdős részek karbantartása sokkal egyszerűbb, ha van otthon egy strapabíró gép, amellyel szinte bárki könnyedén elboldogulhat. Bár a biztonsági előírásokat mindenképpen be kell tartani, ha nem akarunk magunknak vagy valaki másnak sérülést okozni. Ahol sok a nagy fa, ott sem árt egy benzines típus, hiszen ezek a készülékek könnyen elbírnak a vastag és öreg fákkal is. 

Emellett jó megoldás, ha nincsen a közelben áramforrás, hiszen mivel a működéséhez nem kell vezeték, így akár hosszabb ideig is képesek lehetünk kültéri munkát végezni. Komolyabb feladatok során tehát mindenképpen érdemes egy benzinmotoros láncfűrész mellett dönteni.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft