4 fontos kerti gép

Amikor kerti munkáról van szó, akkor bizony felmerülhet a kérdés az emberben, hogy vajon milyen eszközökre lesz szükség, hogy mind feladatot elvégezhessünk.

A benzinmotoros kerti gépek ára az elmúlt években nem emelkedett olyan mértékben, hogy ne juthatnak bárki hozzá ezekhez a készülékekhez. 

Ebben a cikkben a leghasznosabb berendezéseket mutatjuk be részletesebben.

A legfontosabb kerti gépek otthonra

A fejlődés a kerti kisgépek piacán sem szünetelt az utóbbi időben. Ezáltal garantált a kényelmes, könnyű és biztonságos használat. Ezeket a szempontokat a gyártó is előtérbe helyezi, így többé nem kell aggódnunk amiatt, hogy esetleg régebbi típusú szerszámmal dolgozunk otthon. 

1. Fűnyíró

Legyen szó elektromos vagy benzines kivitelről, nincsen olyan családi ház, ahol ne lenne szükség rá. A benzinmotoros típus főként a nagyobb udvarokban és kertekben előnyös, amely nagyban megkönnyíti a mindennapos fűnyírást. Tavasztól őszig legalább kéthetente előkerül, de sok esetben hetente van szükség arra, hogy egy kicsit megrövidítsük a gyepet. A legtöbb esetben könnyen használható, egyszerűen beindítható típusról van szó, amikkel bármilyen kinti akadályt legyőzhetünk. Nem okoz számukra gondot a dimbes-dombos terep, sem pedig a vakondtúrás. 

2. Sövényvágó

Egy nagyobb zöld területen, ahol bőven akad bokor és sövény, nem túl kellemes mulatság kézi megoldással ritkítani azt. Egy jó sövényvágó tehát mindenkinek jól jön. Ügyeljünk arra, hogy a vágókéshossz ne legyen sokkal kisebb mint 45 cm, ez ideális a kisebb sövények vágására. A kompakt és ergonomikus kialakítással készült kerti gépek könnyű használatot tesznek lehetővé, így szinte pillanatok alatt vághatjuk formára a zöldeket. 

3. Ágaprító

Gyümölcsös? Fás terület? Szőlős vidék? Egy ágaprító sok esetben lehet hasznos társ a mindennapokban. Mivel manapság egyre több gondot okoz az ágaktól való megszabadulás, így remek befektetés egy strapabíró ágaprító, amellyel pár perc alatt eltüntethetünk minden nagyobb ágat. A nyesedék pedig több helyen is hasznos megoldás talajtakarásra és mulcsolásra. Előnye, hogy nem kell égetni, elszállítatni a zöldet, illegálisan szabadulhatunk meg a felesleges ágaktól. 

Egy késes vagy egy hengeres aprítóba egyszerűen bele kell helyezni az ágakat, ami ledarálja azokat és alul összegyűjti a ledarált végterméket. Ennyire egyszerű, gyors és hasznos.

4. Szegélynyíró

Sokszor fordul elő fűnyírás közben, hogy nem férünk hozzá a szűk helyekhez, esetleg már akkora a gyep, hogy azzal egy hagyományos fűnyíró már nem bír el. Ilyenkor praktikus megoldás egy szegélynyíró használata, aminek szinte semmi sem akadály, még egy derékig érő gaz sem. Ügyelni kell itt is a tartósságra, így a benzinmotoros típusok sokkal tovább bírják majd a rendszeres használatot, mint az elektromos társaik. 

Összegezve

Egy udvaros házban tehát mindenképpen szükség van egy jó fűnyíróra ágaprítóra, valamint egy sövényvágóra. A legjobb, ha ezekből benzines fajtára ruház be az ember, hiszen mindenki tudja, hogy ezek az eszközök sokkal tartósabbak és hosszabb életűek.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft